Image
dubbelhoofd
De actief geweldloze weg

Vredesspiritualiteit geeft gestalte aan de actief geweldloze boodschap van Jezus, geïnspireerd op de Bergrede. Maar ze vindt ook inspiratie in begeesterende verhalen, personen en filosofieën zoals die van Martin Luther King, Hannah Arendt, Jean & Hildegard Goss-Mayr, Levinas …  En de vele duizenden die timmeren aan een veilige en inclusieve weg.  

 

De Rol van Pax Christi

Vredesspiritualiteit vormt binnen Pax Christi een rode draad. Onze strijd voor vrede, rechtvaardigheid en verzoening loopt via christelijke en humane waarden. Vredesspiritualiteit verdiept deze waarden en maakt ze tastbaar. 

Ze ondersteunt verandering door de medewerkers, vrijwilligers en andere medestanders van Pax Christi. Het stelt ons in staat om delen van onszelf ten goede te veranderen als belangrijk stap om onze omgeving en zelf de wereld te veranderen. Stilstaan om sterker te gaan.

Ze creëert mee de grassroots-beweging die nodig is en treedt met open blik naar buiten, op zoek naar een breder draagvlak, bouwt aan initiatieven tot dialoog en een nieuwe (politieke) vredesethiek... Ze gaat voluit voor verbinding.

Image

Bénédicte Kusendila

Nieuws

Aankondiging
Op deze pagina vind je vanaf half maart inspiratie en teksten voor de liturgie van de Goede Week voorafgaand aan Pasen 2024. Klik hier als je een seintje wil krijgen In de link hierboven kan je ook aangeven of je een Goede Vrijdag Wake organiseert ...
Verslag
In een periode van rouw en verdriet om de vele doden in Gaza en van afgelasting van kerstactiviteiten in het Heilig Land waren de kerstwensen uit België een welkom gebaar van solidariteit. Lees hier enkele reacties.
Verslag
Annemarie Gielen was te gast op de Adventsconferentie in Mechelen, georganiseerd door het Mechels Pastoraal Stadsoverleg. Onderwerp van de lezing is de oorlog in Oekraïne en de perspectieven op vrede. Hoop bewaren, nu meer dan ooit.

Webinars

Op 1 maart 2023 organiseerde Pax Christi Vlaanderen samen met het Centrum voor Vredesethiek en de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen een studiedag over 'Kleine goedheid en politieke liefde'. Herbekijk hier het tweede deel van de studiedag.
Op 1 maart 2023 organiseerde Pax Christi Vlaanderen samen met het Centrum voor Vredesethiek en de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen een studiedag over 'Kleine goedheid en politieke liefde'. Herbekijk hier het eerste deel van de studiedag.
Over de kwetsbaarheid van vredesethiek in en na coronatijden.