Nieuws | Pax Christi Vlaanderen
Standpunt

Pax Christi staat tijdens deze heel aparte Goede Week stil bij de kern van Pasen: een feest waarin wij wrok, haat en vijandschap overstijgen, bruggen bouwen en onze medemens koesteren, over alle grenzen heen.

Actie

Op vrijdag 17 april 2020 lanceren we de #DuckandCoverChallenge. Of: hoe bereiden we ons voor op 'de bom'.

Standpunt

Pax Christi draagt de oproep tot een wereldwijde wapenstilstand van VN-secretaris-generaal Antonio Guterres en paus Franciscus mee uit.

Standpunt

Wakker voor Vrede en Westhoek Vredeshoek, getrokken door Ambassadeurs voor de Vrede Peter Peene en Jennie Vanlerberghe, zetten in een open brief kanttekeningen bij het allesoverheersende coronanieuws.

Standpunt

We maken een zeer ernstige crisis door in eigen land én op wereldvlak door de coronapandemie. Wat is hierin onze houding als vredesbeweging?

Actie

Uitzonderlijk en tijdelijk gratis beschikbaar. Met de PeaceCraft game stap je in de schoenen én de smartphone van de Syrische Sara, of de Afghaanse Mohammed. Je beleeft zélf hun reis, van thuisland tot ons land, via de bekendste smartphone-apps. Mogelijk gemaakt dankzij !Drops.

Actie

We willen leerkrachten een hart onder de riem steken met deze selectie educatieve producten waar leerlingen zelfstandig thuis mee aan de slag kunnen. Gratis, uit solidariteit!

Aankondiging

Vanwege de maatregelen die nodig zijn om het COVID-19-virus in te dijken zal Pax Christi minder en onregelmatig bereikbaar zijn.

Aankondiging

Op 12 september 2020 heeft in Antwerpen een extra stadswandeling 'Verhalen over Congo in Antwerpen' plaats. Gids is VRT-journalist Guy Poppe.

Artikel

Met theateroefeningen de nodige afstand creëren om moeilijk bespreekbare en emotionele onderwerpen toch aan te pakken: dat is wat we doen in dit langdurig project met mensen zonder huidig duurzame verblijfsrecht.

Standpunt

Het feit dat Pax Christi Vlaanderen voor de uitreiking van de titel ‘Ambassadeur voor de Vrede’ de deur werd gewezen, is één van de redenen voor het opstappen van de wetenschappers.

Artikel

Op 13 maart 1945 zag de internationale vredesbeweging Pax Christi het daglicht in Montauban, Frankrijk.