Droom jij ook over een vredevolle wereld? Een wereld waar conflicten opgelost worden zonder geweld maar via dialoog? Waar geen nieuwe slachtoffers vallen en werk gemaakt wordt van voelbare veiligheid? Maak vandaag het verschil! Jouw donatie doet er toe. 

Dankzij jouw solidariteit zetten we al 50 jaar maximaal in op spraakmakende acties voor meer veiligheid en rechtvaardigheid, voor samenwerking en verbondenheid. Samen zetten we vrede op de agenda!

Iedere gift, klein of groot, heeft een impact op burgers die lijden onder oorlogsconflicten. Bovendien kan je voor jouw donatie een steuntje terug krijgen. Bij giften vanaf 40 euro krijg je een fiscaal attest waarmee je 45% terugkrijgt van de belastingen. Een gift van €40 kost je dus eigenlijk maar €22, een gift van €100 euro kost je €55.

Dat kan heel eenvoudig op ons rekeningnummer bij vdk bank: BE41 8939 4403 7310 met vermelding 'gift' of via de online module hieronder.

Ik doe een online gift

Rechts
Donatiebedrag (giften vanaf €40 zijn fiscaal aftrekbaar)
Ik heb het privacy reglement van Pax Christi gelezen en stem in met de inhoud ervan.
 Ik heb de privacy verklaring van Pax Christi gelezen en stem in met de inhoud ervan.
Jouw steun maakt het verschil

ICAN versterken voor VN-Kernwapenverdrag

Een kernwapenvrije wereld: een moeizame weg, maar dankzij vereende krachten van o.a. Pax Christi slaagde de International Campaign to Abolish Nuclear Weapons erin om in 2017 een Verbodsverdrag te laten stemmen door de AV van de Verenigde Naties ...

Oprichting van het Vlaams Vredesinstituut

De Vlaamse Vredesweek van 2003 ijverde voor een Vlaams Vredesinstituut, een instelling die zich zou bezighouden met vredesonderzoek, advies aan het Vlaams Parlement en debat in de samenleving, en met succes! Sinds de start van het VVI in 2004 zetelt ...

Café Winket: mensen in detentie nabij zijn

Familie en vrienden van gedetineerden steken we een hart onder de riem met het project Café Winket. Dit café biedt een warm onthaal voor naastbestaanden die gevangenen bezoeken. Letterlijk door een kop koffie of thee, maar ook met gesprekjes ...
Image

Annemarie Gielen

Image
Logo donorinfo - ik geef in vertrouwen
Financiële transparantie

In lijn met onze missie en visie houden wij ook op financieel vlak rekening met rechtvaardigheid door kritisch te kijken naar onze cijfers. Welke middelen nemen we aan en hoe zetten we ze in? Daarvoor hebben we een policy uitgewerkt: lees die hier.

Daarnaast is transparantie een belangrijk element. Onze cijfers zijn openbaar. Daarvoor werken wij samen met Donorinfo: op hun website kan je onze financiële gegevens van de afgelopen jaren bekijken. Stichting Donorinfo helpt om te begrijpen hoe goede doelen jouw steun gebruiken. Zij is je onafhankelijke gids voor inzicht in de besteding van ontvangen middelen.

Je kan ons ook op andere manieren steunen
Meer rechtvaardigheid, veiligheid en vrede cadeau krijgen? Dat kan! Zet het op je verlanglijstje als cadeautip.
Denkt u eraan om een goed doel op te nemen in uw testament? En ligt vrede u nauw aan het hart? Dan helpen wij u graag verder.
Pax Christi kiest voor een spiritualiteit, geënt op de roep om vrede en gerechtigheid. Deze spiritualiteit brengen wij terug op de voorgrond, en dit met eigen financiering. Wij hebben daarbij jouw hulp nodig.