Image
Handen die geven in glasinlood

Vredesspiritualiteit is actueler en belangrijker dan ooit. Mensen zoeken immers een kompas om hen door deze onzekere tijden van oorlog in Oekraïne en klimaatcrisis te loodsen.  

Pax Christi zet daarom nu in op de uitbreiding van de werking Vredesspiritualiteit. Bénédicte Kusendila heeft al heel wat op poten gezet samen met de vrijwilligers van de Werkgroep Spiritualiteit. Dat kan je zien door even te surfen op deze website naar bezinnende inspiraties of de themapagina spiritualiteit

Een eigen aanpak

Pax Christi Vlaanderen kiest ervoor om de werking rond vredesspiritualiteit te laten voeden door een werkgroep van vrijwilligers, ondersteund door een professionele bewegingswerker, Bénédicte Kusendila. We brengen op die manier kennis, vaardigheden en passie voor vrede samen, zodat wij op de meest authentieke manier onze spiritualiteit kunnen vormgeven en delen. 

Pax Christi rekent op jouw steun om onze werking rond vredesspiritualiteit te dragen.
We zien op veel plaatsen vredeskernen actief: in parochies, in basisgemeenschappen, in verenigingen. Bénédicte bouwt aan netwerken en is deskundig om ons aanbod op maat van verschillende groepen te vertalen.

Onze werking rond vredesspiritualiteit kost 40.000 euro per jaar. Het grootste deel is de loonkost van de halftijdse bewegingswerker. Daarnaast zijn er werkingskosten die ons aanbod aantrekkelijk maken voor verschillende doelgroepen. 

Wij vragen financiële steun om ons vredeswerk op een onderbouwde en doorleefde manier te verwezenlijken en de evangelische waarden op een eigentijdse manier te borgen in onze samenleving. Om voldoende impact te hebben, stellen wij jou voor ons duurzaam en structureel te steunen. 

We bieden twee mogelijkheden aan:

Ben je particulier? Dan is elk bedrag vanaf € 250 welkom en dat gedurende 3 jaar.

Vorm je een religieuze gemeenschap? Dan is elk bedrag vanaf € 1.000 welkom en dat gedurende 3 jaar.
Ons rekeningnummer is BE41 8939 4403 7310, bij vdk bank.
Graag ‘fonds vredesspiritualiteit’ vermelden bij je overschrijving.

Hartelijk dank!

Image

Annemarie Gielen