Nieuws | Pax Christi Vlaanderen
Artikel

Kernwapens staan weer in het middelpunt van de actualiteit. Pax Christi strijdt al lang voor kernwapenontwapening. Maar met de dreiging van Poetin is dat wel zo'n slimme zet. We stelden 3 vragen en bezorgdheden die we veel horen aan onze collega Merel.

Artikel

Pasen is in het vooruitzicht: de paashaas, de paasklok, schattige donzige kuikentjes, een paaseierenraap.  Pasen staat symbool voor nieuw leven.

Artikel

Oksana Potapova schrijft ze op facebook over de gebeurtenissen in haar land. Deze (vertaalde) post neemt je mee op haar vlucht naar veiliger oorden. Haar dilemma’s en haar emoties.

Artikel

De spanningen tussen Rusland en Oekraïne blijven hoog: hoe kijken onze contacten ter plaatse naar de situatie? Zij stuurden ook boodschappen voor onze wake in Antwerpen.

Artikel

De spanning aan de Oekraïense grens neemt toe. Maar troepen sturen versterkt escalatie en verhoogt kans op bloedvergieten. Pax Christi maakte een analyse en geeft enkele suggesties.

Artikel

Oekraïne zou het best een bufferstaat tussen Oost en West worden, oppert Tom Sauer (hoogleraar internationale politiek aan de UAntwerpen en lid van Pax Christi Vlaanderen).

Artikel

Op 28 december 2021 gebeurde het ondenkbare: de belangrijkste mensenrechtenorganisatie van Rusland werd door rechtbank gesloten. Memorial begon eind jaren '80 als een sprankel hoop op gerechtigheid, maar wordt nu ruw gesmoord.

Artikel

Paus benoemt dialoog tussen de generaties, onderwijs en waardig werk als onmisbare instrumenten om een duurzame vrede op te bouwen in boodschap op Wereldvrededag.

Hongerstakers
Artikel

Hongerstakers zijn de kanarie in de koolmijn. Nu is het tijd voor een structureel asiel- en migratiebeleid. En een humane aanpak van de huidige crisis.

Artikel

Wist je dat 60 % van de mensen die uit de gevangenis vrijkomen, hervallen en terug worden opgesloten? Het strafsysteem in België faalt: het creëert nieuwe onveiligheid.

Artikel

In 2021 werden kernwapens verboden. Een mijlpaal die Pax Christi hielp zetten! Maar we zijn nog niet klaar: in 2020 werd 61 miljard euro geïnvesteerd in kernwapens. Help ons deze geldstroom stoppen.

Artikel

Inspiratie - De Paastijd brengt lijden en hoop onder onze aandacht. Het is een oproep om de realiteit in de ogen kijken, het leed betekenis te geven en samen de kracht te vinden om op te staan. De hoop op een vredevollere en veiligere wereld is onverwoestbaar.