Nieuws | Pax Christi Vlaanderen
Persbericht

De dreiging van kernwapens is nooit eerder zo groot geweest als nu.

Persbericht

Maandag 17 oktober gaat een nucleaire NAVO-oefening van start in België. Wij roepen de regering op deze te annuleren.

Ambassadeurs 2022 in beeld
Persbericht

Elien Spillebeen en Ria Verjauw en de Leuvense Vredesbeweging zijn onze Ambassadeurs voor de Vrede 2022. Youth for Climate is onze Jongerenambassadeur. Een sterk signaal voor globale en inclusieve veiligheid.

Persbericht

Pax Christi Vlaanderen is verheugd dat de Nobelprijs voor de Vrede toegekend is aan 3 prominente actoren voor vredesopbouw in de conflictregio Rusland-Oekraïne-Wit-Rusland. Een keuze voor het civiele perspectief in de vredesopbouw te beklemtonen, de weg naar duurzame en rechtvaardige vrede.

Persbericht

Op 21 – 23 juni komen meer dan 100 landen samen in Wenen in het kader van het VN Verbodsverdrag op Kernwapens tijdens de eerste

Persbericht

Op 10 juni zullen mensen zonder papieren mee aan de slag gaan in een school, een woonzorgcentrum en in een zomerbar. Sectoren waar duizenden vacatures niet ingevuld raken. In België leven sans papiers die meteen aan de slag kunnen. Actie in Bar Chapel in Antwerpen.

Persbericht

In aanloop naar de Nakba Dag, de dag waarop in 1948 de catastrofe begon voor de Palestijnen, veroordeelt Pax Christi International met klem het aanhoudend Israëlisch geweld op duizenden vreedzame burgers.

Persbericht

Vluchtelingenwerk Vlaanderen en Pax Christi Vlaanderen vragen de Belgische overheid om Russische dienstweigeraars asiel te verlenen.

Persbericht

Kernwapens geven een nieuwe en gevaarlijke draai aan het conflict in Oekraïne. De Belgische Coalitie tegen Kernwapens reageert.

Persbericht

Het kan niet zijn dat er op basis van nationaliteit of huidskleur gediscrimineerd wordt over wie al dan niet eerst in veiligheid mag zijn.

Persbericht

Ook ICAN, de campagne tegen kernbewapening waar Pax Christi Vlaanderen lid van is en laureaat van de Nobelprijs van de Vrede in 2017, veroordeelt de Russische invasie van Oekraïne en waarschuwt voor de gevaren van kernwapens in het conflict.

Persbericht

Pax Christi Vlaanderen veroordeelt scherp de aanval van het Russische leger op Oekraïens grondgebied.