Spiritualiteit

Ook zin in een begeesterend engagement?

Ben je zelf door iets of iemand geïnspireerd die je oproept tot vredevol handelen? Sta je te popelen om, samen met andere mensen, vrede handen en voeten te geven? Verdiep je je graag in de Vredesgeest van Jezus of maak je graag vanuit een andere levensbeschouwing een vredesbrug?

Geef mee gestalte aan de actief geweldloze boodschap van Jezus geïnspireerd op de Bergrede. Of bouw mee aan initiatieven tot dialoog en een nieuwe (politieke) vredesethiek. Word vrijwilliger van de werkgroep Vredesspiritualiteit. De werkgroep komt ongeveer 4 tot 6 keer per jaar samen.

Interesse of vragen?

Wil je graag eens kennismaken en horen wat er momenteel gebeurt? Ben je geïnteresseerd maar weet je niet hoeveel er van je verwacht wordt? Wil je wel meehelpen, maar enkel voor een afgebakend engagement?  Stuur vrijblijvend een mail naar Bénédicte en bekijk samen hoe je als vrijwilliger de werking kan versterken. 

Image

Bénédicte Kusendila

"De enige weg die ik wil gaan, is de weg van vrede en 'warmhartigheid'. Een rijk mens heeft voor mij een warm hart. In de werkgroep Vredesspiritualiteit kom ik thuis. Het herinnert me waarom ik gelovig ben geworden: om een rijk mens mogen zijn."
Rik Beernaert
"Een liefdevolle visie op mens en wereld vind ik in de christelijke spiritualiteit maar ook in universele broederlijkheid. In die vredesspiritualiteit voel ik hoop. Mijn medevrijwilligers helpen mij in verbinding te blijven met die levensgevende Liefde."
Barbara Mertens