De huidige gevangenisstraf werkt niet. De opsluiting in een gevangenis faalt in tal van haar doelen en zorgt voor meer schade dan het goed doet. Net enkel bij de gedetineerde zelf maar ook bij zijn naasten. Ze, waaronder 17.000 kinderen, worden mee gestraft.

Pax Christi kaart de brede thematiek van het falen van het huidig detentiebeleid maar zet ook heel concreet een project op aan verschillende gevangenissen specifiek voor en over naastbestaanden.

Op dit moment bekijken de mogelijkheden aan de gevangenis van Brugge, Beveren, Haren, Ieper en Hasselt. Ook aan het nieuwe detentiehuis wordt dit bekeken.

Vind je ook dat het huidig strafsysteem grondig moet hervormd worden zodat 60% niet hervalt na vrijlating? Vind je ook dat er mee aandacht moet zijn voor de problematiek van de vele tienduizenden kinderen, partners, moeders, vaders, broers, zussen en andere familie en vrienden van de mensen in detentie? 

Interesse of vragen?

Wil je graag eens kennismaken en horen wat er momenteel gebeurt? Ben je geïnteresseerd maar weet je niet hoeveel er van je verwacht wordt? Wil je wel meehelpen, maar enkel voor een afgebakend engagement?  Stuur vrijblijvend een mail naar Olivier en bekijk samen hoe je als vrijwilliger de werking kan versterken.