Image

Vredeszondag - Suggesties voor homilie & liturgie

Spiritualiteit
Aankondiging

Elke 25ste zondag door het jaar zetten de katholieke kerken van de Lage Landen hun viering in het teken van vrede. Zo’n viering opbouwen is niet vanzelfsprekend. De werkgroep Vredesspiritualiteit bied je, behalve liturgische teksten, enkele elementen om een sprekende homilie uit te werken die aansluit bij de lezingen van deze zondag. Deze suggesties sluiten ook aan bij ons bezinnend digitaal aanbod (zie onder).

Download de suggesties voor een homilie

Download liturgische teksten voor de Vredeszondag

Digitaal Aanbod

Het thema van dit jaar is “Ruimte voor Herstel – over straf en detentie”. Vanuit een christelijke inspiratie vragen wij ons af wie een misdadiger is, en of wij als mens een ruimte kunnen betreden waar we meer doen dan handelen en oordelen.

Wat dit aanbod zo bijzonder sterk maakt, is dat we niet enkel praten over gevangenen maar hen ook aan het woord laten. Aalmoezeniers, slachtoffers… komen eveneens aan bod met hun verhaal over straf en herstel. Deze uitgave staat bol van pakkende getuigenissen maar begeleidt ook de momenten waarop we even stil staan met beeld, muziek en ruimte voor vragen en persoonlijke antwoorden.

Bekijk hier het digitaal aanbod

 

© Adobe Stock / Deemka Studio