Image
Bominslagen Gaza

Teken de petitie om vicieuze cirkel van geweld in Palestina en Israël te stoppen

Palestina - Israël
Actie

Kies samen met ons de kant van onschuldige burgers, in Israël en in Palestina, in Palestina en in Israël. Mensenrechten en internationaal recht zijn de belangrijkste leidraad om burgers te beschermen. En dat betekent: al het geweld onvoorwaardelijk veroordelen, een onmiddellijk staakt-het-vuren, internationaal recht aan beide zijden afdwingen én druk zetten om oorlogsmisdaden te stoppen. En dat doen we samen met jou!

Op zaterdag 7 oktober lanceerde Hamas een ongeziene aanval op Zuid-Israël, waarbij honderden Israëlische burgers werden gedood. Meer dan 100 soldaten en burgers werden als gijzelaars ontvoerd naar de Gazastrook. Dit zijn ernstige oorlogsmisdaden.  

De inwoners van Gaza maken dan weer het dodelijkste offensief in hun geschiedenis mee. Sinds 7 oktober lieten al duizenden Palestijnen het leven door raketaanvallen vanuit Israël. Onder hen veel vrouwen en kinderen. Bovendien wordt elke humanitaire hulp gehinderd door een Israëlische blokkade. Ook dat zijn oorlogsmisdaden. Dit komt bovenop de immense humanitaire ramp die de bevolking van Gaza al 16 jaar lang ondergaat doordat Israël dit gebied in een wurggreep houdt.

Dit geweld moet stoppen. Teken de petitie en eis mee dat de Europese Unie de eindeloze cirkel van geweld in Israël en Palestina stopt!  Doe het nu! Jouw handtekening is een duidelijk signaal.