Niet nóg 5 miljard extra voor defensie! | Pax Christi Vlaanderen

Niet nóg 5 miljard extra voor defensie!

Momenteel discussieert de regering over de verhoging van het defensiebudget tot 2% van het BBP. Samen met de vredesbeweging doet Pax Christi een mailactie om de regering op te roepen dit niet te doen.

Premier De Croo wil naar de NAVO-top in Madrid (29-30 juni) trekken met de belofte om het defensiebudget naar 2% van het BBP op te trekken tegen 2035. Dat terwijl in januari al besloten werd het defensiebudget op te trekken tot 1,54% van het BBP. Mocht de maatregel onmiddellijk worden ingevoerd betekent dat 5 miljard extra op de begroting van defensie, een verdubbeling van het huidige budget. Dit gebeurt allemaal zonder democratische inspraak van het parlement en de bevolking.

Daarom doen we samen met de vredesbeweging een mailactie naar de regering. De beslissing valt wellicht binnenkort, dus de tijd dringt! Help ons druk zetten. Stuur jij ook onderstaande mail naar Premier De Croo en het kernkabinet?

Ja, ik stuur een mail naar de ministers!

De mail werd gebaseerd op de open brief aan premier De Croo die vorige week gepubliceerd werd in De Standaard. De open brief werd ondertussen al door 35 organisaties mee ondertekend.