Image

Klaar met kernwapens: stuur een kaartje naar de Eerste Minister

Kernwapens

Op 7 juli 2017 werd door 120 landen in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties het Verbodsverdrag op kernwapens aangenomen. We zijn vijf jaar verder en er zijn al 65 landen die dit verdrag hebben omgezet naar eigen wetgeving. De eerste belangrijke conferentie sinds de Russische invasie vond plaats van 21 tot 23 juni in Wenen (Oostenrijk). De landen van het VN Verbodsverdrag kwamen voor het eerst samen om de werking van het Verdrag te bespreken. De boodschap is duidelijk: kernwapens zijn nu meer dan ooit een gevaar! Dat bewijst de oorlog in Oekraïne eens te meer.

En België? Die heeft uiteindelijk last-minute een waarnemer gestuurd naar Wenen, maar weigert het verdrag te ondertekenen. Daarom zijn onze vrijwilligers de straat opgegaan. We laten  massaal postkaarten sturen naar de premier met die vraag. In juni gebeurde dat al in Turnhout, Hasselt, Sint-Niklaas, Kortrijk, Leuven, Gent, Aalst, Mechelen en Antwerpen.

We gaan door met handtekeningen verzamelen tot de Internationale dag voor de Vernietiging van Kernwapens op 26 september 2022. Zorg dat ook jouw familie en vrienden, je collega's, organisatie of school meedoet. Elke handtekening maakt de stem luider voor minder wapens en meer vrede.  Enthousiaste vrijwilligers plannen deze zomer alvast nog acties in Ieper, Gent, Leuven en Herzele. Ook in de Wereldwinkels van Kortrijk en Leuven kunnen mensen kaartjes ondertekenen.

Bekijk de reportage van de actie in Sint-Niklaas.

Ook benieuwd welk gebied er getroffen wordt als er een kernbom inslaat op jouw gemeente? Help de boodschap mee te verspreiden in jouw gemeente: Mail nele.decock@paxchristi.be

 

Ja, ik stuur een digitale kaart naar de premier