Image

Gezocht: Workshopbegeleiders

Kernwapens
Actie

Samen met Vrede en Rotary geven we dit voorjaar workshops in middelbare scholen over heel Vlaanderen. We informeren de laatstejaars over kernwapens en geven hen een stem in het debat. 

Veel jongeren hoorden nog nooit over kernwapens. Samen met hen gaan we op zoek naar de reden dat er kernwapens liggen in onze eigen achtertuin (Kleine Brogel). We leren over de verschillende posities van de President van de VS tot een medewerker van het Rode Kruis of een overlevende van de atoomaanvallen in Hiroshima en Nagasaki. In deze workshops maken we actualiteit en geschiedenis voelbaar. Tot slot gaan we op zoek naar wat de jongeren zelf kunnen doen, want kernwapens zijn een minder ver-van-ons-bed-show dan we denken.

Ben of ken je iemand die jonge mensen kennis en zelfvertrouwen wil geven? Iemand die houdt van interactie en participatie? Hou je van het aanwakkeren van burgerzin en geloof je dat je altijd iets kan doen, hoe klein dat ook is? Kom dan met ons workshops geven! Vrijwilligers hebben steeds recht op een vergoeding.

Geef jong talent een helpende hand met jouw inzicht en engagement. Of stuur deze oproep door aan je zoon, buurmeisje, nicht, iemand die je kent van de jeugdbeweging, ... We organiseren binnenkort een infosessie voor de geïnteresseerden. 

Ik neem deel aan de infosessie

 

Afbeelding: Workshop in Lokeren