Image
Nakba oostende 2019

Geef het verdriet in Palestina op 15 mei 2024 een gezicht

Palestina - Israël
Aankondiging

We zijn ondertussen al voorbij dag 150 en Gaza ligt nog steeds onder vuur. Hongersnood, gebrek aan drinkwater, elektriciteit en medische hulp stapelen zich op. 

Het is iedereen duidelijk dat het militaire geweld van vandaag een reactie is op een veel te lang aanslepend onrecht. Het komt met de regelmaat van de klok terug, zolang de Nakba uit 1948 blijft doorgaan. Dat voortdurend onrecht moet aangepakt worden.

Hier kan je lezen wat die Nakba precies betekent. Op 15 mei is het exact 76 jaar geleden dat de 'grote catastrofe' in 1948 begon.

Jaarlijks organiseren geëngageerde vrijwilligers van Pax Christi, samen met een breed netwerk aan groepen en organisaties, in verschillende steden Nakba-stiltecirkels. Vind jij het belangrijk dat dit onrecht wordt aangekaart en dat er nu - met de zoveelste oorlog - iets aan gedaan wordt? Het is een eenvoudig maar zeer sterk signaal tegen het geweld, het onrecht en de onverschilligheid.

Zorg dit jaar dus ook voor een Nakba-cirkel in jouw gemeente, vereniging of school op woensdag15 mei 2024. Of sluit aan bij de Nakba-cirkel die al gepland is in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Ieper, Leuven, Mechelen, Oostende, Sint-Niklaas en Tielt.

Stuur Annemarie een mailtje als je zelf een cirkel wil (mee)organiseren: klik hieronder op 'Contacteer'. Zij overlegt dan met jou om de organisatie van een cirkel snel en vlot voor elkaar te krijgen. Liefst niet later dan 15 april.

Image

Annemarie Gielen