Foto-impressie van Gastvrij Antwerpen 7

Migratie
Verslag

Voor de zevende maal werd Gastvrij Antwerpen georganiseerd. Deze keer op donderdag 20 juni 2019 - Wereldvluchtelingendag - op de Dageraadplaats. De organisatoren dekten gigantische tafels en bereidden een heerlijke salade en chili sin carne aan vrije bijdrage.

Honderden nieuwe en 'oude' Antwerpenaren schoven aan en hadden leuke gesprekken onder een stralende zon die nog net op tijd de wolken wegduwde. Leden van de Gentse fanfare liepen tussen de tafels om met Oost-Europese muziek de sfeer op het plein compleet te maken. Kinderen konden meebouwen aan de Toren van Babel van Rooftoptiger met houten stokjes. Voorts waren er bloemen, bloemen en nog eens bloemen. Ze werden gemaakt van papier en uitgedeeld aan passanten en café-gaanders op het plein met de boodschappen "Dank voor je gastvrijheid" en "Waar zou jij heen vluchten?". 

Aansluitend bracht U Move 4 Peace haar theatervoorstelling T-Kwadraat over taal bij nieuwkomers met nieuwkomers als acteurs. Fotoverslag van de voorstelling volgt. Meer info over T-Kwadraat.

Gastvrij Antwerpen is een organisatie van : Beweging.net Antwerpen, 11.11.11, Amnesty International België Vlaanderen, Pax Christi Vlaanderen, CAW Antwerpen, De Loodsen, Dokters Van de Wereld, BZN Kansenhuis Filet Divers en Internationaal Comité Vzw.
Met dank aan Rooftoptiger, Oxfam Wereldwinkel Antwerpen, café Zurenborger, Vluchtelingenwerk Vlaanderen, Madam Fortuna Vzw en alle mensen met een goei hart.

Geniet van de sfeer op de foto's.