Image
Gaza unicef 2023

Een hart voor Rafah - steun de roep om vrede

Palestina - Israël
Actie

Pax Christi Vlaanderen zet alles op alles om de bombardementen in Gaza te stoppen en humanitaire hulp toe te laten. We investeren in campagnes om onze regering onder druk te zetten zodat er een eind komt aan deze genocide.

Pax Christi brengt ook de stem van de getroffen mensen tot bij jullie. Via onze contacten bereiken ons berichten van wanhoop: “Wat moeten we doen? Waar kunnen we schuilen? Wanneer gaat deze genadeloze oorlog eindelijk stoppen?”

Een getuige ter plaatse schreef dit bericht in de nacht van 24 mei ll.: "Het gevaar komt nu wel heel dichtbij, en er is geen veiligheid in Rafah of elders. Het hele gebied is blootgesteld aan de dood, en de bombardementen waren vandaag waanzinnig. Het centrum van Rafah is een woestijn geworden." (...) "Heel veel mensen zijn weggevlucht van Rafah, en ik wist dat zo'n tijd zou komen, en ik ken de hoeveelheid druk en vermoeidheid, en ik hoop dat God mij zal leiden en mij zal leren welke weg te gaan, waar naartoe, en waar er veiligheid is voor mij en mijn gezin."

Image

 

Hartverscheurend. Daarom blijft Pax Christi manifestaties, stiltecirkels, solidariteitsacties en webinars organiseren. Om te weten wat er echt leeft op het terrein hebben we intens contact met internationale netwerken. We zetten politieke druk via petities en briefacties. We werken met de pers, het onderwijs en het middenveld om de stem van vrede en dialoog de noodzakelijke aandacht te laten krijgen. 

Ook jij kan iets doen! Steun de campagne ‘Een hart voor Gaza’ en zet daarmee jouw solidariteit op onze landkaart. Een directe daad van betrokkenheid.

Doe het nu!

Geef vanuit je hart voor Rafah