Image

Café Winket - Geselecteerd als project in De Warmste Week

Strafsysteem & detentie
Aankondiging

De Warmste Week

De Warmste Week (DWW) zamelt dit jaar opnieuw geld in en dat voor 200 hartverwarmende projecten. Het thema van dit jaar is ‘Kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen'. Met deze slagzin wil De Warmste Week mensen steunen die zichzelf niet kunnen zijn in onze huidige samenleving: omdat ze minder kansen krijgen, omdat het mentaal of fysiek (even) minder gaat, door hoe ze eruit zien of door wie ze graag zien. Want 1 op de 5 Vlamingen geeft aan niet te kunnen zijn wie die is. (bron: wwww.dewarmsteweek.be)

Je kan projecten als Café Winket steunen op de volgende manieren:

- door geld in te zamelen voor De Warmste Week door zelf acties op te zetten

- door een vrije gift te doen (niet fiscaal aftrekbaar)

- of door een mondmasker en/of vlammetjes (pins) van De Warmste Week te kopen. Je kan dat doen via de webshop van DWW of in je dichtsbijzijnde KBC-kantoor.

Doe het vandaag nog! En maak vele mensen blij met al die warme solidaire acties.

Café Winket

Café Winket wordt een warme plek naast de gevangenis van Brugge voor bezoekers aan gevangenen, de zgn. naastbestaanden, maar ook voor buurtbewoners, personeel, en het grote publiek, met een stevige brug naar de gedetineerden. Het is een plek voor ontmoeting, cultuur en debat. 

Naastbestaanden van gedetineerden zijn een vergeten, eenzame groep. De financiële en psychologische gevolgen zijn enorm als kind, partner of ouder in de gevangenis terechtkomt. 

Bovendien verlopen bezoeken vaak moeizaam en zakelijk. Café Winket (het luikje van een gevangenisdeur) wil hen uit de schaduw halen door een warm onthaal aan te bieden als ze ‘hun’ gedetineerde bezoeken. Met ontmoeting, cultuur en debat. Café Winket is open van 20 april tot 20 mei 2022, aan de gevangenis van Brugge.

Info

Wil je graag meewerken of wil je meer info? Contacteer: [email protected]

Café Winket komt er op initiatief van Pax Christi Vlaanderen in samenwerking met AVANSA Brugge, AVANSA Midden- en Zuid-West-Vlaanderen, Brugge Plus, de Huizen, de Rode Antraciet, Tralies uit de weg - Gevangenispastoraal Bisdom Brugge en Without Walls.