BIKES NOT BOMBS - ACTIEDAG TEGEN KERNWAPENS | Pax Christi Vlaanderen

BIKES NOT BOMBS - ACTIEDAG TEGEN KERNWAPENS

2021 is het jaar waarin kernwapens illegaal werden. Desondanks investeren de kernwapenstaten nog steeds miljarden dollars aan de vernieuwing of uitbreiding van hun nucleaire wapenarsenalen. Genoeg is genoeg.

Actiedag tegen kernwapens

Vandaar dat er in de maand september verschillende acties zullen plaatsvinden aan verschillende militaire basissen in Europa waar kernwapens uit de VS gestationeerd liggen. Ook in België voert de Belgische Coalitie tegen Kernwapens actie. Op 26 september, de Internationale Dag voor de Afschaffing van Kernwapens voeren we actie aan de militaire basis van Kleine Brogel. Met ludiek, sportief en vredevol protest, willen we samen één duidelijke boodschap brengen: Geen kernwapens in België!

De kernbommen die in 1963 in België geplaatst werden zullen tussen 2022 – 2024 vernieuwd worden. Dat betekent dat de huidige kernbommen terug moeten naar de Verenigde Staten voor hun update. Het is dus hoog tijd voor een transparant en democratisch debat! De Belgische bevolking en de regering moeten zich de vraag stellen of we nog nieuwe kernwapens op ons grondgebied tolereren of kiezen we voor een "return to sender"? Willen we deel uitmaken van het machtsspel van nucleaire staten dat een bedreiging vormt voor mens en planeet? Of willen we deel uitmaken van de groep van landen die streven naar een kernwapenvrije wereld en inmiddels het goede voorbeeld gaven door het Verbodsverdrag te tekenen? Aan ons de keuze!

www.nonukes.be
Nog vragen?

Schrijf een mailtje naar onze medewerker Merel op merel.selleslach@paxchristi.be.