Image
lampions op het water met anti-kernwapensymbool

Acties: het begin van het einde van de kernwapens

Kernwapens
Actie

Op 22 januari 2021 vieren we samen met de Belgische Coalitie tegen Kernwapens online en actie in de publieke ruimte om de inwerkintreding van het Verbodsverdrag op Kernwapens te vieren. Onze regering weigert echter echter dit verdrag te ondertekenen. Nochtans bleek uit een recente peiling dat een overgrote meerderheid - 77% - van de Belgen vind dat de regering het Verdrag moet ondertekenen en ratificeren. Via onze acties zullen we de regering dan ook aanmoedigen om hier dringend werk van te maken. Doe jij ook mee?

Meer info over het verdrag

Hier een overzicht van de acties waar je aan kan deelnemen.

Verander je profielfoto op Facebook en Instagram

Maak kenbaar dat ook jij kernwapens uit de wereld wil. Toon dat je vindt dat onze regering het Verbodsverdrag moet ondertekenen en ratificieren.

Voeg een kader toe aan je facebook- en instagramprofiel. Het kader heet 'Nuclear Ban'. Dit is op 1 minuut gebeurd. Weet je niet hoe? We maakten een kort stappenplannetje voor Facebook en Instagram. Klik hier om jouw Facebook-profielfoto aan te passen.

Voer mee actie aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Vrijdag 22 januari 2021 op de middag (12u) hebben we jouw hulp nodig om onze regering wakker te schudden. Kom mee actie voeren voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Karmelietenstraat 15 te 1000 Brussel, om zo onze minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès te vragen om het voorbeeld te volgen van de 86 landen die het verdrag reeds tekenden en de 51 landen die het ratificeerden.

Gezien de huidige maatregelen in het kader van corona is het belangrijk dat we op voorhand goed kunnen inschatten hoeveel deelnemers we kunnen verwachten.. Inschrijven kan via de website van de Belgische Coalitie tegen Kernwapens.

De Bom en de Ban

Om de dag samen feestelijk en gezellig af te sluiten nodigen we je uit op de online filmvertoning van de kortfilm 'De Bom' (1969), een pareltje uit het Belgische filmcanon geregisseerd door Robbe De Hert en met Louis Paul Boon als hoofdacteur. Film- en mediawetenschapper verbonden aan de Universiteit Antwerpen Gertjan Willems voorziet context en duiding bij aanvang. We sluiten af met een informele babbel over de film en het verbodsverdrag. Kom hier alles over de filmvertoning te weten.

Sociale media-campagne

Volg onze Facebook-pagina of onze Instagram voor inspirerende en informatieve video’s, foto’s, en meer informatie over de inwerkingtreding op 22 januari.

Wij kijken er alvast naar uit. Samen helpen we kernwapens de wereld uit!