Image
Nakba herdenking

Nakba Herdenking 2024

Palestina - Israël
Aankondiging

We zijn ondertussen al zeven maand getuige van een slachtpartij in Gaza. De hulpeloze bevolking wordt nog dagelijks geteisterd door bommen. Hongersnood en gebrek aan drinkwater, elektriciteit en medische hulp nemen ongeziene proporties aan.  

Het is iedereen duidelijk dat het militaire geweld van vandaag een reactie is op een veel te lang aanslepend onrecht. Het komt met de regelmaat van de klok terug, zolang de Nakba uit 1948 blijft doorgaan. Dat voortdurend onrecht moet aangepakt worden.

Op 15 mei is het exact 76 jaar geleden dat de 'grote catastrofe' in 1948 begon.

Q&A - Wat is de Nakba?

Jaarlijks organiseren geëngageerde vrijwilligers van Pax Christi, samen met een breed netwerk aan groepen en organisaties in verschillende steden en gemeenten Nakba-stiltecirkels. Vind jij het belangrijk dat dit onrecht wordt aangekaart en dat er nu - met de zoveelste oorlog - iets aan gedaan wordt? Kom dan meedoen of zet zelf een cirkel op in je gemeente, op je werk of in je school. Het is een eenvoudig maar zeer sterk signaal tegen het geweld, het onrecht en de onverschilligheid.

Zorg dit jaar dus ook voor een Nakba-cirkel in jouw gemeente, vereniging of school op woensdag 15 mei 2024. 

Of sluit aan bij de Nakba-cirkel die al gepland is. Hier vind je de exacte locaties van de cirkels en het uur van aanvang. Elke cirkel duurt een uur.

Klik op de stad voor alle info.

Meer locaties zijn welkom! Ook in je school of op je werk.

Nog Nakba-acties op 15 mei:

 

Image

Annemarie Gielen