Lichtjes voor Vrede

Op 6 en 9 augustus 1945 werden de inwoners van Hiroshima en Nagasaki in Japan het slachtoffer van twee atoombommen. Het meest verschrikkelijke wapen dat ooit werd uitgevonden door de mens leidde tot onherroepelijke trauma's die generaties lang nazinderen tot op de dag van vandaag. In Leuven herdenken we samen met de Leuvense Vredesbeweging de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki. We herinneren ons zij die omkwamen en eren de overlevenden. 

We spreken af om 19u30 in de Sint-Michiels Vredeskerk voor een bijzonder avondprogramma:

  • Opening van de avond met orgelspel op het Contius orgel
  • Emilien 
  • Tijdens de receptie heffen we het glas en bezoeken we de tentoonstelling die de impact van kernwapens op het milieu beeld, tekst en uitleg geeft. 
  • Na de receptie zingt de Japanse zangeres Kyoko Ishida een toepasselijke liedkeuze, begeleid op piano door Mana Yuasa. Van een klassiek requiem tot traditionele Japanse liederen.
  • In de avondschemering houden we een Japanse lichtceremonie met lampions. Op de lampions worden wensen voor vrede geschreven of getekend.

Wil je zelf ook graag een lampion maken om mee te doen in de lichtceremonie ? Dat kan! Met onze handleiding heb je in een paar simpele stappen zo je eigen lampion gemaakt. Ook in de kerk heb je nog de mogelijkheid om zelf een lampion te maken

Startdatum
Einddatum
Prijs
gratis
Adres

Sint Michielskerk, Naamsestraat 57a
3000 Leuven
België