Image
muur vol graffiti en woord IMAGINE en peaceteken in goudverf

Geef vrede een stem - flashmob met koor in jouw gemeente

Rusland - Oekraïne

Help vrede een stem te geven

Zing je in een koor ? Ken je mensen die dat doen? Of weet je wel iemand die in is voor een dansflashmob op een protestsong? Organiseer dan ook een flashmob voor vrede in jouw gemeente. 

De aanslepende oorlog in Oekraïne is letterlijk en figuurlijk een mijnenveld geworden waar niemand ongeschonden uitgeraakt.  Vele onbekende soldaten sneuvelen aan beide zijden van de frontlijn. Burgers zijn niet veilig in het belegerde Oekraïne. Maar ook in Rusland wordt verzet onder de duim gehouden met zware gevangenisstraffen. 

Alle woede en verdriet om het al geleden verlies maakt dat enkel meer wapens een oplossing lijken. Toch is er nog nooit een oorlog beëindigd op het slagveld. Vredesdiplomaten aan de onderhandelingstafel zijn de enigen die stappen kunnen zetten naar duurzame vrede. Oorlogstaal overheerst de media maar er is nood aan een ander geluid! 

Kort verrassingsoptreden

In de periode tussen 21 september (Internationale Vredesdag) en 11 november 2023 (Wapenstilstand WOI organiseren vrijwilligers overal te lande flashmobs. Met deze zeer korte verrassingsoptredens vestigen zangers (en ook dansers) dit najaar de aandacht op het feit dat er veel mensen wel voor vrede willen gaan. Ook al horen we in de media alleen maar de wapens kletteren en vijandige taal van beide kanten. 

Met deze flashmob toon je ook het maatschappelijk engagement van jouw koor of dansgroep en laat je mensen uit eigen stad of gemeente kennis maken met jullie groep. Er zijn alvast plannen in de maak voor Kortrijk, Turnhout, Leuven, Mechelen, Gent, Haacht, Kapellen en Diksmuide. 

Ook met jouw helpende handen, zingend hart of social media posts kan je in deze campagne vrede meer stem geven. Meerdere flashmobs per gemeente zijn geen probleem. Aanhaken bij eentje die op touw gezet wordt, kan ook. Of wil je één of meer flashmobs goed in beeld brengen zodat er online nog meer publiek wordt gevonden voor de vredesboodschap?

Er ligt een draaiboekje klaar voor wie zelf een flashmob wil organiseren of wil meehelpen aan eentje die ind e maak is. Contacteer onze bewegingswerker Naomi Zoka voor antwoord op al je vragen, creatief meedenken en een draaiboekje. 

Image

Naomi Zoka