Image
vredeswandeling poster met vliegende duif in een regenboogcirkel

Vredeswandeling: Iedereen mee aan boord

Wil je ook alle mensen mee aan boord, ongeacht nationaliteit, afkomst, religie, overtuiging of geaardheid? Stap dan mee in de Vredeswandeling op zondagmiddag 24 september 2023 te Oostende.

Acteur Sebastien Dewaele is sinds dit jaar peter van de Vredeswandeling en stapt dus ook mee. In de edities voor corona waren er 300-400 mensen die meewandelden en zo het signaal gaven dat vrede van belang is. Kom ook meewandelen en laat de zeelucht je inspireren tot nieuwe ideeën en gesprekken onderweg.

We starten op het Wapenplein en stappen 2 km door Oostende. Onderweg is er animatie en bij aankomst voorzien we een afsluitend programma bij de kiosk op het Wapenplein. Alle deelnemende organisaties trakteren we op een hapje en een drankje bij Ligo.

“Vrede is veel meer dan het omgekeerde van oorlog: het is de overtuiging dat verschillen in mening, overtuiging, levensvisie, afkomst of cultuur bijdragen tot een rijkere samenleving.”

PROGRAMMA

Vanaf 14:30 verwelkomen mensen van het Vredesplatform Oostende je op het (ont)Wapenplein.

Om 15:00 vertrekken we voor een wandeling met mensen die op hun eigen manier aan vrede te bouwen. 

Om 16:00 zijn we na een uurtje weer op het (ont)Wapenplein voor een slotmoment samen met hapje&drankje.

Ook als je geen lid bent van een organisatie, ben je van harte welkom om mee te wandelen. Toon hoe belangrijk jij vrede vindt en daarvoor alle mensen aan boord wil ongeacht natioanliteit, afkomst, religie of geaardheid.

Bij de wandelaars zijn er mensen van Pax Christi Vlaanderen maar ook van anderen die enthousiast meewerken aan het Oostendse Vredesplatform zoals: Avansa, Regenbooghuis aan zee, Masereelfonds aan zee, Tejo, Mister Cooper Projects, CM Gezonde buurt, Antenne, Decanaat, ABVV West-Vlaanderen, FMDO, Dyade vzw, Jakoeboe, Orthodoxe kerk Oostende, Baha'ï Gemeenschap, ATD Vierde Wereld, Saamo, Olijven en Dadels, Wolk en Water Zen Boedhistisch centrum, Amnesty International, Aïsja Moskee, Beweging.net, ACV West-Vlaanderen, Sint-Vincentius, Samen Divers, Broederlijk Delen, Koor Matondo, Oxfam Wereldwinkels, BLMIK-O, De Geuzetorre, Pelicano, Oostende Mondiaal, Orbit, OKAN Lets Oostende, Ligo Brugge-Oostende, Hart boven Hard, De Takel, Pelicano, 't Leeshuus en radio Melinda,.

Image
kaart wandelroute vredeswandeling Oostende
Startdatum
Einddatum
Prijs
gratis
Adres

Wapenplein (750m vanaf het station)
8400 Oostende
België