Image
muurschildering palestina herders en te wapen

Stemmen uit Jeruzalem en Bethlehem - online ontmoeting

In de aanloop naar de Kerstperiode voelen we ons nog nauwer betrokken bij de christenen in Palestina en Israël. Vorig jaar organiseerden wij vanuit Pax Christi Vlaanderen een schrijfactie waarbij we meer dan 2.000 kerstkaarten naar Bethlehem konden sturen. Nu zitten we in een ongeziene escalatie van geweld, die in Gaza al meer dan 10.000 mensen heeft gedood, maar die ook op Israëlisch grondgebied aan meer dan 1.000 mensen het leven heeft gekost. Bovendien worden nog steeds 239 Israëli's gegijzeld. 

Door deze situatie worden alle kerstvieringen afgelast. Des te meer reden om contact te leggen en houden met de mensen ter plaatse. 

Hoe vergaat het de christenen vandaag in Jeruzalem en Bethlehem? Hoe is de situatie op de Westelijke Jordaanoever? Welke impact heeft de oorlog op de gewone mensen?

We luisteren graag naar twee getuigen, die bovendien Nederlands spreken: Maaike Machiels woont sinds 2021 in Jeruzalem en is actief bij de organisatie Musalaha, die streeft naar vrede en verzoening. Toine van Teeffelen is bij meer mensen bekend, zeker de mensen die al naar Bethlehem reisden. Hij is een vaste waarde van het Arab Educational Institute-Pax Christi, dat lid is van Pax Christi International.

Wie zich wil voorbereiden, kan al eens een kijkje nemen naar de documentaire die NOS maakte.

Schrijf je snel in via de link hieronder en krijg tijdig de Zoom-link

Startdatum
Einddatum
Prijs
gratis
Adres

België