Image
Paul Lansu als een van de Ambassadeurs van de Vrede 2023

Oorlog of vrede: op zoek naar antwoorden (spiritualiteitsmiddag)

Oorlog (op zich) brengt nooit vrede en vooral veel ellende mee. Wapens neen, vrede ja. Oorlog is geen passend middel om conflicten op te lossen. Nooit meer oorlog! Zijn er alternatieven?

Op deze middag staan we stil bij vele vragen die de twee recente oorlogen ‘aan onze achterdeur’ met zich meebrengen. Zowel bij de brutale oorlog die nu al 2 jaar in Oekraïne woedt als bij het explosieve geweld dat in de Gazastrook uitbrak met nu al meer dan 25.000 doden, de meesten kinderen, jongeren en vrouwen. Een ongeziene humanitaire catastrofe. 

Welke rol heeft de internationale gemeenschap? Waar staan de kerken en de verschillende geloofsgemeenschappen? We bekijken de rol van de Russisch Orthodoxe kerk en de Oekraïense Kerken voor de oorlog in Oekraïne, en de rol van Joden, Christenen en Moslims in de situatie in Palestina en Israël. Wat zijn mogelijke oplossingen? Welke rol speelt de internationale beweging Pax Christi?

Paul Lansu geeft toelichting en tracht antwoorden te geven op de vele vragen over deze beide conflicten en oorlogen. Paul is priester van het bisdom Antwerpen en master of arts in vredesstudies (University of Bradford, VK). Hij is vrijgesteld door het bisdom voor Pax Christi International en sinds 2019 bestuurder van de organisatie.  

Er is kans om in gesprek te gaan en vragen te stellen.

Ook welkom op de Eucharistieviering in de Begijnhofkerk nadien, om 16u30.

Inschrijven:

Stort € 6 voor donderdag 22 februari 2024 

op rk.nr.  BE 32 4098 5766 0102 van Gemeenschap van Villers vzw 

Met vermelding Spiritualiteitsnamiddag 24 februari 2024. 

Startdatum
Einddatum
Prijs
€ 6
Adres

zaal Melanie - Rodestraat 39 - bus 2501
2000 Antwerpen
België