Image
Kaarsjes

Oecumenisch middaggebed in teken van Pacem in Terris

Oecumenisch middaggebed - Antwerpse Raad van Kerken

Pacem in Terris – Vrede op aarde – 60 jaar 

Op 11 april 1963 werd de encycliek Pacem in Terris – ‘Vrede op aarde’ - door paus Johannes XXIII aan de wereld voorgesteld. 

Met de encycliek Pacem in Terris plaatst Johannes XXIII, in een tijdperk gekenmerkt door nucleaire proliferatie, het probleem van de vrede voor het voetlicht. Bovendien bevat Pacem in Terris de eerste diepgaande reflectie van de Kerk over rechten; het is de encycliek van de vrede en de menselijke waardigheid. Deze encycliek is in wezen het Magna Carta van de wereldwijde christelijke vredesbeweging.

Vandaag zijn we 60 jaar later. Naast gebed en zang trachten we in dit middaggebed de betekenis van deze encycliek te duiden in het licht van de huidige gebeurtenissen in onze samenleving en wereld. De uitdagingen van vandaag kunnen we enkel ‘samen’ oplossen. We dienen het woord ‘samen’ terug te brengen naar een centrale plaats. Want het is samen, in broederschap en solidariteit, dat we vrede opbouwen en gerechtigheid garanderen.

Het wekelijks Oecumenisch Middaggebed van de Antwerpse Raad van Kerken heeft plaats in de kapel van de Studentenparochie (Ignatiuskapel) aan de Prinsstraat 13a, Antwerpen.

Op woensdag 12 april 2023 is voorganger E.H. Paul Lansu, bestuurder bij Pax Christi International. Hij is tevens actief als priester in Borgerhout binnen de muren.

Welkom ben je vanaf 10.30 uur. Het gebed begint om 11 uur en afsluiten kan je in ‘Zomaar een Dak’ met een kop koffie. ‘Zomaar een dak’ is de vaste stek van de Universitaire Parochie van Antwerpen. Iedereen is van harte welkom.

Startdatum
Einddatum
Prijs
gratis
Adres

Prinsstraat 13A
2000 Antwerpen
België