Image
cover boek Ik weiger te haten

Ik weiger te haten - boekbespreking in Sint-Niklaas

De leesclub van het Davidsfonds van Sint-Niklaas richt dit voorjaar de blik op de situatie in Israël en Palestina en legde contact met Pax Christi om advies voor interessante boeken. Het vorig jaar verschenen 'Ik weiger te haten. Over mechanismen die antisemitisme veroorzaken en in stand houden' bleek een schot in de roos. Annemarie Gielen van Pax Christi schreef een van de hoofdstukken en werd daarom uitgenodigd om de boekbespreking te begeleiden.

Het boek legt de mechanismen bloot die vandaag antisemitisme veroorzaken en in stand houden. Het toont aan hoe groot de impact is van het conflict Israël-Palestina, niet alleen op het doen ontstaan van antisemitische gevoelens, maar ook op de steeds verder krimpende ruimte voor kritiek op het beleid van Israël en voor dialoog met groepen die openingen zoeken naar vrede en rechtvaardigheid. Misbruik van de definitie van antisemitisme gehanteerd door de International Holocaust Remembrance Alliance en valse beschuldigingen van antisemitisme snoeren mensen die het onrecht aankaarten de mond.

De auteur van het boek is Geert Vervaele, lid van de Werkgroep Israël-Palestina van Pax Christi. Op Radio Noordzee ging de auteur in gesprek met journalist Bliek Vermeire. 

Beluister nu

Inschrijven voor het event hoeft niet.

Startdatum
Einddatum
Prijs
2 euro voor leden Davidsfonds, 5 euro voor niet-leden
Adres

Stedelijke bibliotheek - Hendrik Heymanplein 3
9100 Sint-Niklaas
België