Image
rechtzaak justitia rechter geweldloosverzet

Engage Trial: “Verzetsgeweld: vrijheidsstrijd of terrorisme”

Engage Trial is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Gentse Studentenvereniging Engage. Als publiek ben je meteen ook de jury van deze maatschappelijk geëngageerde rechtszaak.

Brandend actueel en  historisch relevant is de vraag die dit jaar voorligt. “Verzetsgeweld: vrijheidsstrijd of terrorisme?”. Het debat zal gaan over de noodzaak (of niet) van gewapend verzet.

Voor dit onderwerp zijn op woensdag 17 april de volgende pleitbezorgers uitgenodigd (voertaal Engels):

Professor Koenraad Bogaert, Naomi Zoka (bewegingswerker Veiligheid & Ontwapening bij Pax Christi Vlaanderen), advocate Yasmina El Kaddouri, activist Omar Kareem, advocaat Quinten De Keersmaecker en Vredesactie. 

 

Een ENGAGE TRIAL is een fictieve rechtszaak waarbij de sprekers het tegen elkaar opnemen in de vorm van pleidooien. Een ENGAGE TRIAL kaart telkens een maatschappelijke, politieke, culturele, sociale of economische kwestie aan en geeft het publiek de mogelijkheid om het verhaal te horen vanuit twee verschillende perspectieven. Dit houdt tevens ook in dat deze kwesties telkens vanuit een PRO en CONTRA perspectief worden bekeken.

De sprekers op deze evenementen bestaan telkens uit een mix van academici, ervaringsdeskundigen en experten binnenin het domein dat besproken wordt. 

Startdatum
Einddatum
Prijs
4 euro (3 euro voor leden van Engage)
Adres

Sint Pietersabdij (Kapittelzaal)
Sint Pietersplein 9
9000 Gent
België