Image
adventsconferentie 2023

Adventsconferentie: De hoop bewaren, ook nu

De oorlogen in Oekraïne en Gaza verbijsteren ons. De genadeloosheid waarbij onschuldige burgers en kinderen niet ontzien worden, maken ons sprakeloos. Machteloosheid slaat toe.

Toch kijken we in de komende adventstijd uit naar het Licht, naar de sluimerende vonk van vrede die ons doet dromen van het einde van onenigheid. Alleen: die vrede komt niet zomaar, je moet erin geloven, je moet eraan werken.

Het Mechelse Pastoraal Stadsoverleg kiest er daarom voor dit jaar de Adventsconferentie aan dit thema te wijden “De hoop bewaren, ook nu”.

Welke stapstenen zijn er op weg naar vrede? Waartoe is de (internationale) diplomatie in staat? en wat kunnen lokale vredeskrachten? Wat is er nodig om conflicten werkelijk te helen, zodat ze niet blijven sluimeren, wachtend op een volgende gewelduitbarsting? Hoe kunnen ook wij, Jezus’ volgelingen, zijn handen en voeten zijn op zoek naar vrede? Hoe vinden wij onze eigen weg naar vrede?

Op dinsdag 5 december om 20u spreekt Annemarie Gielen over de visie en aandachtspunten van de vredesbeweging Pax Christi Vlaanderen om vanuit een christelijke inspiratie te werken aan een duurzame oplossing voor conflicten.

Iedereen is welkom en de inkom is gratis.

Startdatum
Einddatum
Prijs
gratis
Adres

Kerk OLV Leliëndaal - Bruul 56
2800 Mechelen
België