Image
kaarsen

Vredeswake en Eucharistie - 1 jaar oorlog in Oekraïne

Op 24 februari 2022 viel het Russische leger Oekraïne binnen, de oorlog tussen beide landen is begonnen. Velen sloegen op de vlucht of waren genoodzaakt mee te vechten in het leger. Het leven stond in een klap op zijn kop, gezinnen werden uit elkaar gerukt en velen hadden ineens geen veilig onderkomen meer. 

Inmiddels zijn we een jaar verder en doet het droevige gegeven zich voor dat deze oorlog nog steeds gaande is. Elke dag sneuvelen er soldaten zowel aan Oekraïense en Russische zijde. Vele onschuldige burgerslachtoffers – kinderen, vrouwen en mannen. Mensen zijn nog steeds op de vlucht en zijn niet zeker van hun leven. De materiële schade is zeer groot – vooral de essentiële energie bevoorrading komt in gedrang. 

Onze gedachten gaan vooral uit naar hen die gebukt gaan onder het directe oorlogsgeweld, doden, gekwetste, vluchtelingen en ontheemden. 

Toch willen wij ons niet in een negatieve spiraal laten meesleuren en blijven wij geloven dat het kwade nooit zal overwinnen. Wij hopen dat de vrede op een dag zal zegevieren. 

Tijdens deze wake gedenken we alle dodelijke slachtoffers van het voorbije jaar door 365 rode kaarsjes aan te steken. Tegelijkertijd drukken wij onze hoop van vrede uit door 365 witte rozen aan te brengen.

De wake, gevolgd door een eucharistie, zal voorgegaan worden door Bisschoppelijk vicaris EH Emmanuel Ikeobi.

Na de viering is er een solidariteitsmaaltijd in de gemeenschap van de Kapucijnen. 

Voor meer informatie: br. Luc Vansina - 0496/741716.

Een organisatie van de Minderbroeders Kapucijnen i.s.m. de werkgroep Vredesspiritualiteit

Startdatum
Einddatum
Adres

Ossenmarkt 1
2000 Antwerpen
België