Stadswandeling: Verhalen over Congo in Antwerpen | Pax Christi Vlaanderen
verder winkelen

Wandeling | Ontdek de verhalen over Congo in Hasselt. Deze digitale wandeling, gecreëerd door Michiel Stinckens, gidst je langsheen Hasseltse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal.

Wandeling | Ontdek de verhalen over Congo in Brussel. Deze digitale wandeling, gecreëerd door Michiel Stinckens, gidst je langsheen Brusselse straten en pleinen die ooit een link hadden met het Belgische koloniale verhaal.

Startpunt op de Vlaamsekaai
Titel:
Stadswandeling: Verhalen over Congo in Antwerpen

In deze digitale wandeling is journalist Guy Poppe jouw persoonlijke gids in Antwerpen. Hij vertelt je zijn verhalen over Congo in een route van 7km door Antwerpen.

De haven vand deze stad is de poort naar de wereld. Je vindt er een netwerk van politici en zakenlui die ten tijde van Leopold II fortuinen verdienden met de import uit Congo. Langs straten en pleinen haalt Poppe de relaties tussen Antwerpen en Congo op die onder het stof van de tijd vergeten zijn.

De app Actionbound zorgt ervoor dat je vlot de route van Guy Poppe kan volgen. Je ziet hem ter plekke zijn verhaal doen en je krijgt opdrachtjes die het nog leuker maken. Trek dus je wandelschoenen aan en download de app op je telefoon. 

Hoe gaat dit verder in zijn werk? Simpel!

  1. Koop de wandeling aan en ontvang de QR-code waarmee je in de app Actionbound kan inloggen de volgende werkdag.
  2. Begeef je op een moment naar keuze naar het startpunt van de wandeling
  3. Volg de aangeduide route en luister naar de uitleg van de gids

Praktisch

Startpunt: café Entrepot du Congo op de Vlaamsekaai 42
Duur: wandeling van 7 kilometer – 3 uur
Nodig: Smartphone met de app Actionbound
Prijs: € 5 ***

  

*** Door een technische kronkel moeten we de prijs van € 5 opsplitsen in € 1,8 productkosten + € 3,2 verzendingskosten. De wandeling wordt je echter niet toegezonden; je kan hem gewoon doen na betaling. Mocht je toch een probleem ervaren, stuur dan een mailtje naar paxchristi@paxchristi.be

 Wil je de gids graag voor een echte groepswandeling boeken? Aarzel dan niet ons te contacteren.

1,80 €