Webinar 'Een goede klassfeer, ook in Coronatijden' | Pax Christi Vlaanderen

Webinar 'Een goede klassfeer, ook in Coronatijden'

Leerlingen die wekenlang met elkaar in de clinch liggen, twee groepen die tegenover elkaar staan, een meningsverschil dat maar niet opgelost geraakt en de sfeer verziekt... Herkenbaar?  'Wapen' je dankzij deze online vorming voor leerkrachten en klastitularissen.

Annemarie Gielen, algemeen directeur bij Pax Christi Vlaanderen en experte conflicthantering, begeleidt deze interactieve webinar. In de loop van twee online sessies leer je geweld herkennen en hoe je daarop kan reageren, oefen je jezelf in communicatie en krijg je heel wat concrete handvaten mee om positief op een conflict in de klas te reageren. We maken uitgebreid de tijd om ook met jouw concrete conflictsituaties aan de slag te gaan.

Het schooljaar 2020 - 2021 wordt een schooljaar met heel wat uitdagingen. De vele Coronamaatregelen zorgen voor heel wat frustraties en leiden indirect tot nieuwe conflictsituaties. Leerkracht zijn, blijft een enorm mooi en ontzettend belangrijk beroep, maar het wordt er niet gemakkelijker op. Dankzij deze online sessies kan je alvast rekenen op extra praktische ondersteuning.

Dit webinar bestaat uit twee delen, een eerste sessie op 16 september en een tweede sessie op 23 september

Praktische info

Ja, ik doe mee

Foto: bron https://pixabay.com/photos/classroom-school-education-learning-2093744/free for commercial use, no attribution required