Vluchteling zkt. vrede: zevende vredeswake Langemark | Pax Christi Vlaanderen

Vluchteling zkt. vrede: zevende vredeswake Langemark

Op 6 november 2016 organiseert Wakker voor vrede de zevende editie van de Vredeswakes Langemark. Deze editie staat in het teken van vluchtelingen.

Vluchtelingen vluchten niet zomaar. Ze ontvluchten oorlog, geweld of een uitzichtloos bestaan. Velen hebben, op zoek naar een beter leven, al een hachelijke tocht achter de rug. Maar dan botsen ze vaak op een muur die rond dat betere leven wordt opgetrokken. Angst en egoïsme staan gastvrijheid en solidariteit in de weg. Op zondag 6 november 2016 haalt Wakker voor Vrede muren en afsluitingen neer. De zevende vredeswake in Langemark zal tonen hoe het anders kan en oproepen tot medemenselijkheid en dialoog.

Met deze vredeswake wil Wakker voor vrede een krachtig statement maken tegen angst en egoïsme, een pleidooi voor ontmoeting en dialoog, een oproep tot solidariteit en verbondenheid.

Gasten op deze editie zijn o.m. prof. Ilse Derluyn (UGent) en actrice Lien Van de Kelder. Twaalf duo’s van telkens een vluchteling en iemand ‘van hier’ zullen getuigen over hun speciale band (b.v. werkgever-werknemer of verhuurder-huurder) – positieve verhalen, maar die ook telkens iets vertellen van de moeilijkheden waarmee vluchtelingen geconfronteerd worden. 

De muziek komt deze keer van het koor Kontrarie en de Syrische vluchteling Shadi Aldahi.

De vredeswake ‘Vluchteling zkt. vrede’ vindt plaats op zondag 6 november 2016 om 15 u. in de Sint-Pauluskerk in Langemark (onthaal en sing-in vanaf 14 u., einde voorzien om 16.45 u.). De toegang is gratis. Na de wake is er gelegenheid tot ontmoeting in OC Den Tap, Klerkenstraat 37.

Meer informatie over gasten, programma en alle vorige edities van het initiatief 'Vredeswake Langemark 2014-2018' vind je op deze pagina's van Wakker voor vrede.

Vredeswakes Langemark 2014-18 brengt gedurende vier jaar mensen samen rond één doel: wakker blijven voor vrede en vooral voor alles wat vandaag vrede in de weg staat. Het initiatief is een samenwerkingsverband tussen de volgende partners: Pax Christi Vlaanderen, Centrum voor Vredesethiek KU Leuven, Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede, IJD Jongerenpastoraal Vlaanderen, Bisdom Brugge, Federatie Sint-Paulus Langemark-Poelkapelle, Gemeentebestuur Langemark-Poelkapelle.