Tijd voor actie: Disarmament Labs | Pax Christi Vlaanderen

Tijd voor actie: Disarmament Labs

Ben jij ook bezorgd over toenemende militaire uitgaven en ontwikkeling van nieuwe wapens wereldwijd? Jaagt het idee dat gewapende robots zelfstandig beslissen over leven en dood jou de stuipen op het lijf? Wil jij ook dat er een wereldwijd verbod op de ontwikkeling en het gebruik van killer robots komt? Wil je mee actie voeren? 

Doe dan mee met onze Disarmament Labs! 

Tijdens de maanden maart en april 2020 duiken we dieper in de thematiek van killer robots en gaan we op zoek naar oplossingen en manieren om actie te voeren zodat een internationaal verbodsverdrag eindelijk werkelijkheid wordt. Indien dit niet snel gebeurt, zouden de gevolgen weleens catastrofaal kunnen zijn. Killer robots zullen de oorlog ontmenselijken en verlagen de drempel voor geweld en conflict. Iedereen zal in gevaar worden gebracht door het gebruik ervan. Geen enkel land, geen enkele burger zal veilig zijn, ook in België niet.

Wat?

We organiseren een reeks van 4 Disarmament Labs waarin we samen bijleren over de huidige stand van zaken, over verschillende vormen van actievoeren en waarin we uiteindelijk al die kennis samenbrengen om zelf over te gaan tot actie.

Meer info over Killer Robots vind je alvast hier. Maar er is geen enkele voorgaande kennis over het onderwerp nodig voor deelname, enkel goesting om erin te vliegen!

Killer Robots

Wanneer?

Donderdag 19 maart 2020 om 19u30 vindt de eerste Lab plaats. We nodigen een AI-professor en een expert humanitair recht van het Rode Kruis België uit om samen meer te weten te komen over hoe ver de technologie al staat en wat de gevaren en ethische bezwaren van het gebruik van zulke wapens zoal inhouden.

Op zaterdag 28 maart 2020 van 14u – 17u nodigen we jullie uit voor de tweede Lab waarbij we meer te weten zullen komen over verschillende vormen van actievoeren. Deze workshop zal gegeven worden door de trainers van Tractie (Vredesactie).

De laatste twee sessies zijn creatiemomenten waarbij we de koppen bijeen steken om na te denken over welke actie we graag zouden uitvoeren.

Waar? 

Italiëlei 98a
2000 Antwerpen

Schrijf je in!