Tekenen van hoop voor Syrië: campagne van Pax Christi International | Pax Christi Vlaanderen
|
19 februari 2016

Toon solidariteit met vluchtelingen en slachtoffers van oorlog en geweld en creëer tekenen van hoop voor vrede in Syrië

Tekenen van hoop voor Syrië: campagne van Pax Christi International

Vijf jaar geleden begon de gewelddadige onderdrukking van het vreedzaam verzet in Syrië. Vandaag lijkt de situatie schrijnender dan ooit. Pax Christi International lanceert daarom een campagne 'Tekenen van hoop voor Syrië', die loopt van 15 tot 20 maart 2016.

In de voorbije 5 jaar werden meer dan 250.000 Syrische burgers gedood, meer dan 13,5 miljoen Syrische burgers zijn noodlijdend geworden, 6,5 miljoen zijn in eigen land ontheemd, waaronder honderdduizenden in belegerde steden, beroofd van voedsel en elementaire voorzieningen. Er zijn bovendien meer dan 4,6 miljoen Syriërs gevlucht naar de omringende landen of verderop.

Elke organisatie, groep of individu die iets wil organiseren om solidariteit te betuigen met de slachtoffers in Syrië, maar ook voor de vele vluchtelingen en slachtoffers van oorlog en geweld elders, kan dit initiatief delen via facebook of twitter via de hashtag #hopeforsyria. Op de website https://hopeforsyria.wordpress.com/ vind je informatie in verschillende talen, waaronder het Nederlands (klikken op 'Dutch').

Hou zeker de facebook en twitter van Pax Christi Vlaanderen in de gaten om te zien welke activiteiten wij in de week van 14 maart 2016 organiseren.