Samen leven in harde tijden - Trefdag ATTENT 2016 | Pax Christi Vlaanderen

Samen leven in harde tijden - Trefdag ATTENT 2016

Op vrijdag 25 november 2016 organiseert ATTENT zijn Trefdag 2016 in Malle.

Maak jij je ook zorgen om de verharding van de maatschappij? Wil je samen met anderen werk (blijven) maken van een meer mens-nabij leven? Op de trefdag van ATTENT analyseren twee sprekers, ieder vanuit eigen achtergrond, het huidige samenlevingsklimaat.

Bleri Lleshi is filosoof, politicoloog en documentairemaker. Zijn onderzoek is gericht op thema’s zoals:  identiteit, interculturaliteit, sociale ongelijkheid, neoliberalisme en Brussel. Hij is auteur van onder meer "Liefde in tijden van angst". (Gepubliceerd bij EPO, 2016). 

Johan De Tavernier is gewoon hoogleraar Theologische Ethiek en vicedecaan onderwijs aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen, KU Leuven, en directeur van Ethics@Arenberg (Groep Wetenschappen en Technologie, KU Leuven). 

In de namiddag is er ruimte voor werkwinkels. Ze vormen een breed palet van werkingen, die inzetten op maatschappelijke noden van vandaag. Ze tonen in de praktijk hoe verbinding tussen mensen opnieuw groeit en hoe een warmer samenleven ontstaat. Hier vind je zeker inspiratie voor je eigen inzet. 

Vrijdag 25 november 2016, 9 – 16.30 uur

Prijs: 12 euro (lunch inbegrepen)

Provinciaal Vormingscentrum, Malle

Meer informatie over programma en sprekers op deze pagina van Kerknet.

Meteen naar inschrijven? Klik hier. 

 ATTENT is het Netwerk voor maatschappelijke inzet in het bisdom Antwerpen.