Reshape history: stuur kernwapens de wereld uit! | Pax Christi Vlaanderen

Reshape history: stuur kernwapens de wereld uit!

ICAN, de internationale campagne voor de uitbanning van kernwapens, lanceert een animatiefilmpje op de Internationale Dag van Totale Eliminatie van Kernwapens.

Op 20 september 2017 werd het nieuwe VN-verdrag dat kernwapens verbiedt in New York opengesteld voor ondertekening. Veel staten tonen leiderschap en moed door dit verdrag te aanvaarden. Andere staten blijven dreigen met kernoorlogen en nucleair geweld. Daarmee brengen ze de wereld in gevaar. Een nucleair rampscenario lijkt vandaag de dag dichterbij dan ooit. We moeten een andere richting uit.

ICAN – International Campaign to Abolish Nuclear Weapons – waarvan Pax Christi International en Pax Christi Vlaanderen deel uitmaken – en hun partnerorganisatie Soka Gakkai International, maakten een animatiefilmpje: Reshape history. Daarin wijzen zij op de gevaren van kernwapens en op het grote belang van het nieuwe VN-verbodsverdrag op kernwapens.

Eén moment in 1945 bepaalde de loop van de geschiedenis. Hopelijk komen de overheden van nu die nucleaire dreiging verkiezen boven de eliminatie van kernwapens op tijd tot inzicht. Het is aan hen én aan ons om een andere richting in te slaan.

Bekijk de video en deel hem met je vrienden.

Meer info op http://www.icanw.org/