Pax Christi International: strengere normen tegen massavernietigingswapens | Pax Christi Vlaanderen

Pax Christi International: strengere normen tegen massavernietigingswapens

Pax Christi International schreef op 10 januari 2018 de VN-Veiligheidsraad aan om meer werk te maken van een verbod op massavernietigingswapens.

In een brief aan elk van de 15 leden van de Veiligheidsraad vraagt Pax Christi International om van hun briefing op 18 januari 2018 over massavernietigingswapens gebruik te maken om de wereldwijde normen tegen het gebruik, bezit en testen van alle massavernietingswapens - en dus ook kernwapens - te verscherpen en versterken. Het nieuwe VN-verdrag voor een verbod op kernwapens moet daarbij zeker in acht worden genomen.
Je vindt de brieven aan de lidstaten op deze pagina.

Ondertussen sprak paus Franciscus op 15 januari 2018, tijdens zijn vlucht naar Chili – voor een bezoek aan Chili en Peru – zijn vrees voor nucleaire escalatie uit. Journalisten aan boord van het vliegtuig kregen een kaart met daarop een foto van een Japans jongetje met zijn dode babybroertje op zijn rug, na de atoomaanval op Nagasaki in 1945. Op de achterzijde van de kaart stond de boodschap ‘De vruchten van de oorlog’. Twee dagen eerder werden de inwoners van Hawaï opgeschrikt door een (vals) alarm, waarin werd gemeld dat een ballistische raket onderweg was naar het eiland.
Lees meer.