Pax Christi International: oproep voor wereldwijde ban op biologische wapens | Pax Christi Vlaanderen

Pax Christi International: oproep voor wereldwijde ban op biologische wapens

Pax Christi International zal op de Voorbereidende Commissievergadering voor de 8ste Toetsingsconferentie over Biologische en Chemische Wapens in Genève een verklaring afleggen met daarin een aantal aanbevelingen.

Op de Voorbereidende Commissievergadering van 8 tot 12 augustus 2016 voor de 8ste Toetsingsconferentie over Biologische en Chemische Wapens zal Enrique Sierra, bijkomend vertegenwoordiger van Pax Christi International bij de VN in Genève, de commissie een verklaring met aanbevelingen bezorgen. In die verklaring benadrukt Pax Christi International de verantwoordelijkheid van de staten – waaronder zij die de Conventie ondertekend en geratificeerd hebben – om meer werk te maken van de implementatie van de afspraken omtrent biologische en chemische wapens.

De internationale vredesorganisatie juicht de inspanningen toe om bewustmaking en gedragscodes i.v.m. bioveiligheid bij wetenschappers te bevorderen, maar stelt dat “in de eerste plaats de regeringen van de lidstaten die tot de conventie zijn toegetreden verantwoordelijk zijn om burgers overal ter wereld te beschermen tegen het misbruik van de wetenschappen voor de aanmaak van biologische wapens.”

De 8ste Toetsingsconferentie over Biologische en Chemische Wapens heeft plaats van 7 tot 25 november 2016 in Genève.

Lees de verklaring 'Strengthen the Global Ban on Biological Weapons'. Je vindt hier ook meer informatie over bepalingen van de Conventie.