Nieuwe optredens 'Geen licht zonder schaduw' over detentie en justitie | Pax Christi Vlaanderen

Nieuwe optredens 'Geen licht zonder schaduw' over detentie en justitie

Op 9 en 10 maart 2019 kan je respectievelijk in Gent en Hoogstraten de bijzondere schaduwtheatervoorsteling 'Geen licht zonder schaduw' over ons strafsysteem en zijn gevolgen bijwonen.

Aziz heeft een vrouw verkracht. Het was niet de eerste keer dat zijn omgang met vrouwen hem in contact bracht met justitie. Hugo vertoefde door fraude en afpersing even in een financieel paradijs. Beide heren vlogen achter de tralies.  Maar wat nu? Wat gebeurt er met hen in de gevangenis? Krijgen Aziz en Hugo na de detentie hun leven terug op de rails? En zijn de slachtoffers tevreden? Hoe reageert hun omgeving? Het publiek wordt uitgedaagd actief mee te denken en helpen. 


In deze schaduwvoorstelling brengen vijf acteurs, elk op hun eigen manier ervaringsdeskundigen, een gesprek met het publiek op gang. Via doorleefde dialogen en schaduwspel werpen ze vragen op waar ze zelf geen pasklaar antwoord op hebben. Vragen rond schuld, vergelding, detentie, kansen geven, een nieuw leven opbouwen, misschien zelfs herstel. Voor de creatie van de voorstelling werd een beroep gedaan op de verhalen van een diverse groep mensen. Mensen in detentie, mensen die met hen werken, slachtoffers en familieleden.


Theater Tinnenpot - Gent 

Zaterdag 9 maart - 20 u.

Prijs: € 10 / € 5 (sociaal tarief)

Locatie: Theater Tinnenpot, Tinnenpotstraat 21, Gent

Reservaties

Flyer

Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van betaling op rekeningnummer - BE41 8939 4403 7310 - met mededeling "je naam - GLZS - Gent"

Zaal Pax - Hoogstraten

Zondag 10 maart - 14.30 u. (deuren vanaf 14 u.)

Without Walls, Het Leerke en de Pastorale Eenheid van Sint-Franciscus van Hoogstraten en Rijkevorsel nemen het intiatief tot deze voorstelling in samenwerking met Pax Christi Vlaanderen en de Huizen. De voorstelling is een voorbode op de actie "Vergeet-me-niet - Gevangenen omarmen" op 10 mei rond de gevangenis van Hoogstraten. Meer info vind je hier.

Prijs: € 8

Locatie: Zaal Pax - Dr. Versmissenstraat 3, Hoogstraten

Reservaties