Luk De Geest overleden | Pax Christi Vlaanderen

Luk De Geest overleden

Op 18 juli 2018 overleed in het UZ Gent erevicaris en kanunnik Luk De Geest. Hij was 70 jaar.

Luk De Geest werd geboren in 1947 in Oudenaarde en tot priester gewijd in 1975. Hij zette zich een leven lang in voor verbondenheid en voor de meest kwetsbare mensen in de samenleving. Tijdens zijn rijke loopbaan was hij onder meer vicaris (tot 2017) en voorzitter van Caritas Vlaanderen. Hij was ook van bij het ontstaan voorzitter van ORBIT (het vroegere Kerkwerk Multicultureel Samenleven) en stond aan de wieg van KRAS, het netwerk van armoedebestrijdingsdiensten in het Gentse stadsweefsel. Op 12 juni 2017 werd hij voorzitter van het Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede, een platform van christelijke solidariteitsorganisaties, waartoe ook Pax Christi Vlaanderen behoort.

Bij de dankviering naar aanleiding van zijn afscheid als vicaris noemden medewerkers en vrienden hem onder meer "een maatschappijhervormer, maar ook een warm en aandachtig mens voor wie gekwetst is of in nood", "een kerkleider wars van klerikalisme, een onvermoeibare duizendpoot met een scherp verstand en een moedige visie" en een man die "staat voor een geloof dat niet in het ijle hangt, maar handen en voeten krijgt".

Kerknet wijdde een mooi artikel aan deze gedreven persoonlijkheid, op deze pagina.

De uitvaartliturgie voor Luk De Geest vindt plaats in Gent, op vrijdag 27 juli 2018 om 10.30u. in de Sint-Baafskathedraal.

Foto Kerknet/Maîtrise: Luk De Geest bij de dankviering n.a.v. zijn afscheid als vicaris, op 6 oktober 2017