Laurien Ntezimana getuigt op de zesde Vredeswake Langemark | Pax Christi Vlaanderen

Laurien Ntezimana getuigt op de zesde Vredeswake Langemark

Zondag 29 mei 2016 had de ondertussen zesde Vredeswake Langemark plaats. Het werd opnieuw een indringende viering, met sterke getuigenissen over hoe religie en spiritualiteit inspiratie kunnen bieden in het vredeswerk.

Meer dan 600 mensen woonden de wake bij.

Zeker na de gruwelijke aanslagen van 22 maart 2016 toonden de getuigenissen vanuit verschillenden levensbeschouwingen de kracht en bezieling die vele mensen sterken om dag na dag op een vredevolle manier met anderen om te gaan.

In een opgemerkte bijdrage in het voorprogramma van de wake riep filosoof Bleri Lleshi op om opnieuw tot een echte spiritualiteit te komen, om aan een samenleving met bruggen te werken. ZIjn bijdrage ging onder meer terug op zijn boek ‘Liefde in tijden van angst’.

Een opmerkelijk getuigenis kwam van Laurien Ntezimana. Laurien kreeg in 1998, samen met Modeste Mungwarareba, de Pax Christi International Peace Award. De 'Association Modeste et Innocent', die ook genoemd worden, zijn tot op vandaag partner van Pax Christi en ook van Broederlijk Delen.

Op de foto zien we Laurien, omringd door zijn echtgenote en kinderen.

Lees hier zijn sterke, betekenisvolle getuigenis: Mijn inspiratie voor een levenslang engagement in dienst van de vrede

Ook Nadia Fadil, Marijke Deconinck, Mustafa Kus en Geert Acke brachten sprekende getuigenissen: je kan ze één voor één lezen op deze pagina.

Meer info over de zesde én de voorbije en komende Vredeswakes Langemark vind je op de website van Wakker voor Vrede

Volg de vredeswakes op facebook.