Internationale Pax Christi bijeenkomst tijdens 'Faites la Paix' in Arras | Pax Christi Vlaanderen
|
27 april 2018

100 jaar vrede moet gevierd worden!

Internationale Pax Christi bijeenkomst tijdens 'Faites la Paix' in Arras

Verschillende Pax Christi secties en het internationaal bestuur kwamen in april 2018 naar Arras voor hun jaarlijkse vergadering. Annemarie Gielen en Hildegarde Vansintjan waren er ook bij.

De vertegenwoordigers van de secties en verschillende bestuursleden deelden informatie en verhalen over hun werking, overal ter wereld (zoals de secties van Peru, USA, Filippijnen, maar ook Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Groot-Brittannië en België uiteraard), en gaven hun goedkeuring aan de jaarrekening en begroting van het internationaal secretariaat.

Gelegenheid voor de Pax Christi beweging om in Arras verzamelen te blazen was het vierdaagse festival Faites la Paix, een evenement om het einde van WOI, 100 jaar geleden, te markeren. Tijdens de vierdaagse kwam een reeks aspecten van oorlog en vrede aan bod, zoals een officiële plechtigheid op de begraafplaats van Notre Dame de Lorette, waar een 600-tal kinderen luidkeels het speciaal gecomponeerde lied Faites la Paix zong, en een studiedag over de invulling van het begrip ‘rechtvaardige vrede’. Op zaterdag 21 april werd het gebouw en het terrein van La Maison diocésaine omgetoverd tot een festivalterrein waar plaats was voor muziek, spelletjes, debatten en workshops. ‘s Nachts was het aan sportieve avonturiers: een nachtwandeling van 22 km. Onder een stralende zon vormden de volgende dag, stipt om 12:00, ruim zesduizend mensen een ketting die drie gedenkplaatsen in de buurt van Arras met elkaar verbonden. Aan het Canadees Monument vatten enkele Pax Christi mensen post in deze kleurrijke, menselijke ketting.

Voor meer informatie, klik op onderstaande links:

Website van Pax Christi International

Website van Faites la Paix

Nieuwsitem France 3 (de eerste 2-3 minuten)