Herbekijk Webinar: stop investeringen in Israëlische nederzettingenindustrie | Pax Christi Vlaanderen

Herbekijk Webinar: stop investeringen in Israëlische nederzettingenindustrie

Op 9 mei 2022 organiseerde Pax Christi Vlaanderen een webinar over het probleem van investeringen in de illegale Israëlische nederzettingenindustrie in bezet Palestijns gebied. Dankzij een coalitie van tientallen organisaties uit Europa en Palestina werd in het najaar van 2021 een omvangrijk rapport gepubliceerd over de investeringen aan bedrijven die activiteit uitvoeren in deze illegale nederzettingen. Daar horen ook Belgische banken bij.

Fairfin, één van de partners in de coalitie, startte een briefschrijfactie op, die Pax Christi ook mee verspreidde. Bovendien hielden verschillende organisaties, waaronder 11.11.11, Fairfin en Pax Christi Vlaanderen, acties aan BNP Paribas en het ministerie van Financiën, om te wijzen op de illegaliteit van de industrie die door de grootbank en de Belgische staat als enige aandeelhouder van Belfius worden gesteund. Jozef Vandermeulen van Fairfin legt in de webinar uit wat het probleem precies is, welke campagne er werd opgezet en wat daar ondertussen de resultaten van zijn.

Tweede spreker is Ines Abdel Razek van The Palestine Institute for Public Democracy: zij focust op het rapport van Don't Buy into Occupation (klik hier om het te lezen), het onrecht op het terrein en het effect op de Palestijnen.

Na beide toedrachten stelde het publiek nog verschillende vragen, die alle deskundig werden beantwoord door Ines en Jozef. 

Herbekijk de webinar