Fratelli tutti: uitgedaagd door de ander | Pax Christi Vlaanderen

Fratelli tutti: uitgedaagd door de ander

Fratelli tutti inspireert. Maar het daagt ook uit: Allemaal broers en zussen. In het digitaal bezinnend aanbod vind je stof tot reflectie, gesprek, gebed en meditatie ondersteund door muziek, woord en beeld rond het thema ‘Uitgedaagd door de ander’.

Fratelli tutti inspireert. Maar het daagt ook uit: we zijn allemaal broers en zussen. Wat wil dat zeggen? Welke betekenis heeft dit in mijn dagelijks leven? Paus Franciscus verbreedt onze horizon. Hij doet ons dromen en zet bakens uit om die dromen werkelijkheid te maken. Elke mens is een broer of zus. Elke mens is uniek, verschillend van mij en toch gelijkwaardig.

De ander kom je tegen in je ouders, je partner, je vrienden, je collega's. Je komt de ander gewoon tegen op je weg of in maatschappelijke kwesties. De ander kan van een andere cultuur of godsdienst zijn, maar ook gewoon van een andere mening.

Je komt hen tegen in conflicten, maar ook in noodsituaties. Zij kunnen een schild voor je zijn, maar ze kunnen je ook doen ontploffen. Ze wandelen met je mee of duwen je net een andere richting uit. Je verliest. Je vindt. Je zoekt… verbinding met jezelf en de ander. De ander daagt je uit.

Pax Christi Vlaanderen biedt je van 21 september 2021, de Internationale Dag van de Vrede, tot en met 3 oktober, de vooravond van het feest van Franciscus van Assisi, om de twee dagen een digitaal bezinnend aanbod aan. In het aanbod 'Fratelli tutti: uitgedaagd door de ander' vind je stof tot reflectie, gesprek, gebed en meditatie ondersteund door muziek, woord, beeld en inspirerende getuigenissen.

Het aanstekelijke aanbod zal je eigen creativiteit prikkelen tot een eigentijdse beleving van de gave en de opdracht tot vrede. Het brengt reflectie en inspiratie in je persoonlijk leven, met je gezin, of met je groep of gemeenschap.

Schrijf je in en ontvang om de twee dagen - van 21 september tot 3 oktober 2021 - een bezinning in je mailbox.

Ja, ik ontvang graag 2-dagelijks een inspiratie

Aan de slag met het aanbod in je groep of gemeenschap

Dit aanbod leent zich ook goed als materiaal om bezinnend aan de slag te gaan in je klas, leefgroep of gemeenschap. Leerkrachten en (pastorale) animatoren kunnen gebruik maken van een rijke waaier aan input om het thema 'uitgedaagd door de ander' aan te brengen in hun groep.

 

Daarvoor is het van belang het vooraf in te zien. Bij inschrijving bieden we jou het volledig pakket aan vanaf 31 augustus.

Ja, ik ga aan de slag met het aanbod in mijn groep

© Tim Mossholder - Unsplash