Extra stadswandeling 'Verhalen over Congo in Antwerpen' | Pax Christi Vlaanderen

Extra stadswandeling 'Verhalen over Congo in Antwerpen'

Op 12 september 2020 heeft in Antwerpen een extra stadswandeling 'Verhalen over Congo in Antwerpen' plaats. Gids is VRT-journalist Guy Poppe.

De wandeling in Antwerpen loopt langs straten en pleinen die symbool staan voor de (vergeten) relaties tussen Antwerpen en Congo. Guy Poppe brengt verhalen over Congo in Antwerpen en Antwerpenaren die banden hebben met Congo. De wandeling geeft aan hoe de Antwerpse zakenwereld het koloniale model mee vorm gegeven heeft. Je krijgt inzicht in het netwerk van zakenlui, politici en edellieden, die ten tijde van koning Leopold II fortuinen verdienden met de invoer van rubber en andere tropische waren uit Congo. De rijkdom van Antwerpen en de armoede van Congo zijn nauw met elkaar verbonden.

Aan het begin van de wandeling heet Annemarie Gielen de deelnemers welkom en geeft ze korte duiding bij het waarom van deze activiteit.

De wandeling begint om 14 uur aan Entrepot du Congo, Vlaamse Kaai 42, en duurt ca. 2,5 uur.

Prijs voor deelname is 10 euro, over te schrijven op rekeningnummer BE41 8939 4403 7310 van Pax Christi Vlaanderen. Vermeld duidelijk de plaats en datum van de wandeling van uw keuze.

Inschrijvingsformulier

Foto: Eddy Hagen