Elfde vredeswake in het teken van politiek die investeert in vrede | Pax Christi Vlaanderen

Elfde vredeswake in het teken van politiek die investeert in vrede

Op 4 maart 2018 organiseert Wakker voor Vrede voor de elfde keer een Vredeswake in Langemark, dit keer onder de noemer: 'Ja aan politiek die investeert in vrede'.

De reeks met 12 ‘Vredeswakes Langemark’ kadert in de herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek.

De editie van 4 maart focust op de inbreng van politiek in vrede. Gastsprekers zijn prof. dr. Tom Sauer, hoogleraar internationale politiek aan de UA, Ambassadeur voor de Vrede van Pax Christi Vlaanderen en auteur van o.m. De strijd voor vrede – en hoe we die kunnen winnen en Daniel Högsta, netwerkcoördinator van ICAN, de Internationale Campagne voor de Afschaffing van Kernwapens, die in 2017 de Nobelprijs voor de Vrede ontving.

Het Limburgs solidariteitskoor Kantikune, dat tweewekelijks samenkomt in Kiewit-Hasselt, zorgt voor de muzikale ondersteuning van deze elfde wake.

De vredeswake ‘Ja aan politiek die investeert in vrede’ vindt plaats op zondag 4 maart 2018 om 15 u. in de Sint-Pauluskerk in Langemark (onthaal en voorprogramma vanaf 14 u., einde voorzien om 16.30 u.). De toegang is gratis. Na de wake is er gelegenheid tot ontmoeting in OC Den Tap, Klerkenstraat 37.

In de voormiddag voor de Vredeswake heeft in de Vrije Basisschool, Zonnebekestraat 27 in Langemark een duogesprek plaats onder de noemer ‘Moeten we bang zijn van de bom? Naar een kernwapenvrije wereld'. Sprekers daar zijn ook Tom Sauer en Daniel Högsta.

Het gesprek begint om 10 uur en is vrij toegankelijk. Liefst vooraf inschrijven bij peene.peter@skynet.be of op 0474 689 460).

’s Middags kan er gepicknickt worden. Er is gratis soep en koffie.

Alle info op www.wakkervoorvrede.be