Ecokerk en de scheppingsperiode: Kies lokaal | Pax Christi Vlaanderen

Ecokerk en de scheppingsperiode: Kies lokaal

Van 1 september tot 4 oktober 2018 loopt de scheppingsperiode. Het is meteen ook de campagneperiode van Ecokerk.

Met ‘Kies lokaal’ geeft Ecokerk extra aandacht aan ons voedsel, als belangrijk onderdeel van het klimaatplan van je gezin of groep.

Rode draad door het hele aanbod is de encycliek Laudato Si’, waarin paus Franciscus schreef ‘over de zorg voor het gemeenschappelijk huis’, en het verband legt tussen ons menselijk handelen en klimaatverandering, honger, verlies aan biodiversiteit, milieuverontreiniging, armoede en vluchtelingenstromen…

In de brochure voor liturgie, bezinning, gesprek en actie krijg je een aanbod dat bruikbaar is gedurende de hele periode. Hierdoor is ze ook een praktisch instrument voor oecumenische samenwerking en gezamenlijke vieringen.

Achtergrond en informatie over de campagne, de bezinningsbrochure en het volledige (downloadbare) aanbod vind je op deze pagina

Ecokerk verbindt ecologie met de christelijke spiritualiteit en de sociale leer van de Kerk. Het is een initiatief van het NRV, een netwerk van organisaties die werken rond solidariteit, rechtvaardigheid en vrede. Pax Christi Vlaanderen maakt deel uit van dit netwerk.