Duizenden grote en kleine kinderen trekken een smoel tegen pesten | Pax Christi Vlaanderen

Duizenden grote en kleine kinderen trekken een smoel tegen pesten

De Vlaamse Week tegen Pesten 2017 is voorbij. Op de slotdag noteerde Ketnet meer dan 10.000 ‘smoelen tegen pesten’.

De Ketnet-actie ‘Trek een smoel tegen Pesten’, die liep naar aanleiding van de Week tegen Pesten, was dus een groot succes. Sinds vrijdag 17 februari, de eerste dag van de Week tegen Pesten, konden kleine en ‘grote’ kinderen via ketnet.be en de Ketnet-app een 'smoel tegen pesten' trekken. Daarmee gaven ze aan dat ze pesten allesbehalve OK vinden.

Een week na de start telde Ketnet al meer dan 10.000 'smoelen', de één al origineler dan de ander. De actie leefde vooral in tientallen scholen in heel Vlaanderen. Maar ook op andere (werk)plekken werd er lelijk aangekeken tegen pesten. Een aantal bekende Vlamingen toonden hun steun, zoals Herman Verbruggen, William Boeva, Peter Van de Veire en een hele reeks Radio 1-presentatoren (foto). En ook in het Vlaams Parlement kon de Ketnetploeg verschillende volksvertegenwoordigers strikken. Lees meer.

Pesten check-it-out & tips tegen pesten

De Chiromeisjes Staderas uit Belsele wonnen de wedstrijd Pesten check it out voor lokaal jeugdwerk van Tumult. Aan de hand van een checklist met tien tips tegen pesten, moeten de deelnemers aantonen hoe zij ervoor zorgen dat iedereen zich goed voelt in hun groep. De meisjes van Staderas gaan daarmee aan de haal met 500 euro werkingsbudget én 250 euro spelmateriaal bij de Banier.

Check it out Pesten

Meer hierover op deze pagina van Tumult.