Doe mee aan de open werkgroep Internationale Veiligheid & Ontwapening! | Pax Christi Vlaanderen

Doe mee aan de open werkgroep Internationale Veiligheid & Ontwapening!

Wil je graag bijdragen aan een veiligere wereld? Heb je er ook genoeg van dat investeren in dure wapensystemen de normaalste zaak van de wereld is? Vind jij het abnormaal dat wapens die met één druk op een knop voor honderdduizenden doden kunnen zorgen, wapens die bovendien ook nog eens in België aanwezig zijn? Vind je het ook zorgwekkend dat artificiële intelligentie er in de nabije toekomst voor kan zorgen dat robots autonoom beslissen over leven en dood?

Word dan vrijwilliger in de werkgroep Veiligheid en Ontwapening! We zijn op zoek naar mensen met interesse in thema's zoals kernwapens, killer robots en de deelname van België in internationale militaire missies. Met de werkgroep verenigen we mensen met een gedeelde verontwaardigdheid en politieke interesse maar met heel diverse talenten en soorten van engagement. 

  • Wil je meewerken aan de uitbouw van onze expertise door bijvoorbeeld internationale ontwikkelingen op te volgen? Wil je mee snuisteren in de parlementaire documenten die de weg naar een militaire interventie uitstippelen?
  • Wil je mee met ons zoveel mogelijk burgers informeren over de meest gevaarlijke internationale veiligheidskwesties? Breng je mee de ver-van-mijn-bed-show tussen de lakens van je medeburgers?
  • Voer jij graag actie en ben je creatief ingesteld? Geloof jij ook dat elke grote verandering is begonnen bij de overtuiging van 1 persoon?
  • Ben je een organisator, of zit er een verdoken eventmanager in jou?
  • Of kan je gevat schrijven?
  • Ben je een netwerker, of iemand die de pers zolang wil bestoken dat een belangrijk vredesitem toch de plaats krijgt die het verdient? 

Als lid van de internationale Pax Christi-beweging is het onze missie om vrede en veiligheid, verzoening en rechtvaardigheid te bevorderen vanuit humane waarden en met een christelijke inspiratie, in eigen samenleving en in andere delen van de wereld. Dit zorgt ervoor dat de waardigheid van ieder mens gewaarborgd wordt. Pax Christi Vlaanderen zet vanuit haar opgebouwde unieke expertise in op het sensibiliseren van het brede publiek en op het beïnvloeden van het beleid. Dit doet het via een geweldloze aanpak, campagne, actievoeren, en lobbywerk. 

De werkgroep

De veranderende internationale context, de toenemende spanningen tussen landen, de ontwikkeling van nieuwe wapens, een trend naar intrastatelijke conflicten, de globalisering, … Het zijn allemaal trends die leiden tot onzekerheid. Om hierop een antwoord te bieden, hebben we jouw hulp nodig. In de werkgroep gaan we samen aan de slag, leren we bij, en denken na over de juiste aanpak en actie voeren.

De werkgroep komt 4 tot 6 keer per jaar samen om standpunten te bepalen, acties voor te bereiden, en een aanzet te geven tot eventuele nota’s of publicaties en ondersteunt op die manier het werk van Pax Christi in het aansturen van maatschappelijke en politieke verandering. We verwachten van vrijwilligers dat ze zo veel mogelijk deelnemen aan de vergaderingen en actief participeren.

Interesse?

Kom dan zeker en vast langs op onze eerste open werkgroepvergadering op 22 oktober 2020, om 19 u. in onze kantoren in Antwerpen. Alle COVID-voorzorgsmaatregelen worden gerespecteerd. Kan je er fysiek niet bij zijn? Geen probleem! Je kan ook aanschuiven via online videoconferentie (Zoom). De link en praktische informatie worden gedeeld vlak voor de vergadering.

- UDPATE: Gezien de nieuwe COVID-ontwikkelingen is er een reële kans dat de vergadering enkel via videoconferentie (Zoom) zal lopen. Wettelijk mag deze nog fysiek plaatsvinden aangezien we de nodige afstandsregels in acht kunnen nemen, maar we houden dag na dag de situatie in het oog. Een definitieve beslissing valt op vrijdag 16 oktober (6/10) -

Laat ons op voorhand weten of je erbij kan zijn via het inschrijvingsformulier.

Ik schrijf me in!

Voor bijkomende informatie kan je terecht bij Merel Selleslach: merel.selleslach@paxchristi.be.

 

Foto: rawpixel.com/adobe stock